Onze lichtjes zijn na een betoverende editie inmiddels gedoofd. We kijken er nu al naar uit om je ook in de herfst van 2023 te mogen verwelkomen én verwonderen. Meer weten over toekomstige edities en kaartverkoop? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontdek de magie!

Inschrijven

Wat is De Grote Schijn?

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.


Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt deze herfst voor de derde keer op een rij het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt opnieuw helemaal tot leven!


Laat je tijdens de tocht door het donker meevoeren langs een volledig nieuwe wandelroute van ruim 2 kilometer vol innoverende technieken en mysterieuze verrassingen. Verwonder je aan de uitgelichte natuur en ontdek het Kralingse Bos zoals je het nooit eerder zag. Een unieke belevenis voor jong en oud!

Boom

Waar is De Grote Schijn?

De Grote Schijn in Rotterdam vindt plaats aan de oost-zuidzijde van het Kralingse Bos in Rotterdam. De entree bevindt zich nabij de kruising van de Prinses Beatrixlaan en het Stinsenlaantje.


 


Foto's: Andreas Terlaak

Hoe kom ik bij De Grote Schijn in Rotterdam?

Neem de fiets, reis per openbaar vervoer of begin de wandeling dichterbij huis!

 • icon vervoer type Openbaar Vervoer

  De Grote Schijn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf metrohalte Kralingse Zoom, bus/tramhalte Essenlaan of tram/metrohalte Voorschoterlaan is het ongeveer 15 minuten lopen naar de entree. De route naar de entree en terug naar de Kralingse Zoom is aangegeven met bebording.

 • icon vervoer type Fiets

  Er is een gratis onbewaakte fietsenstalling nabij de entree. Stal je fiets alleen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen. Staat je fiets buiten de aangewezen fietsenstallingen, dan loop je het risico dat deze wordt verwijderd

  Deelscooters

  Kom je met een deelscooter? Deze mag niet in het Kralingse Bos gestald worden. Er is een speciale onbewaakte deelscooter stalling op de kruising van de Kralingseweg en de Pr. Beatrixlaan, nabij de entree. Zet de deelscooter in het afgezette deel, zodat deze niet in de weg staat voor andere bezoekers en hulpdiensten.

 • icon vervoer type Auto

  Er is geen parkeergelegenheid direct rondom De Grote Schijn. Vriendelijk verzoek om ook niet te parkeren in de wijken rondom het Kralingse Bos. Houd er rekening mee dat de Pr. Beatrixlaan deels is afgesloten. Parkeer veilig en voordelig op 15 minuten loopafstand bij de Park & Ride Kralingse Zoom Rotterdam en vervolg je reis te voet. Je kan ook gebruik maken van andere Park & Ride mogelijkheden rond Rotterdam en met het OV naar de Kralingse Zoom reizen. De route naar de entree en terug naar de Kralingse Zoom is aangegeven met bebording.

 • icon vervoer type Te voet

  Het bos binnenwandelen kan enkel vanaf de Kralingseweg. Houd de kruising van de Prinses Beatrixlaan en het Stinsenlaantje aan als entree.

Tickets

De kaartverkoop start vrijdag 8 juli om 10:00 via Ticketmaster.


Bestel tickets

Ticketprijzen inclusief servicekosten

Volwassenen

€ 18,75

Kinderen t/m 3 jaar *

Gratis, geen ticket nodig

Kinderen 4 - 12 jaar

€ 13,75

65+

€ 13,75

Familiekaarten **

€ 59,00


* Kinderen t/m 3 jaar hebben geen ticket nodig en kunnen gewoon met ouders/begeleiders mee naar binnen

** Familiekaart is voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar óf 1 volwassene + 3 kinderen t/m 12 jaar


Om wachtrijen bij de entree te voorkomen en het wandelen zo aangenaam mogelijk te maken, werken we met tijdsloten van een kwartier. Bij de aanschaf van je ticket vragen we je een dag en een tijdslot te kiezen. Tijdens dit tijdslot van een kwartier kun je naar binnen. Check goed welke datum en welk tijdslot op jouw ticket staat. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een andere locatie of een ander moment te bezoeken dan de dag en het tijdslot dat op je ticket staat aangegeven.


Problemen met toegangskaarten?

Neem dan even contact op met onze partner Ticketmaster.

Praktische informatie

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen tref je hier alle praktische informatie en een plattegrond.

FAQ

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt deze herfst voor de derde keer op een rij het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt opnieuw helemaal tot leven!

Laat je tijdens de tocht door het donker meevoeren langs een volledig nieuwe wandelroute van ruim 2 kilometer vol innoverende technieken en mysterieuze verrassingen. Verwonder je aan de uitgelichte natuur en ontdek het Kralingse Bos zoals je het nooit eerder zag.


Kaarten koop je vanaf vrijdag 8 juli Ticketmaster.


Kies eerst de dag dat je De Grote Schijn in Rotterdam wil bezoeken. Bij de aanschaf van je ticket vragen we je een dag en een tijdslot te kiezen. Tijdens dit tijdslot van een kwartier kun je naar binnen. Check goed welke locatie, datum en welk tijdslot op jouw ticket staat. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een andere locatie of een ander moment te bezoeken dan de locatie, de dag en het tijdslot dat op je ticket staat aangegeven.


Heb je problemen met of vragen over je tickets? Neem dan contact op met Ticketmaster.


Nee, dit kan niet. Check daarom goed welke datum en welk tijdslot op jouw ticket staan. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een ander moment te bezoeken dan de dag en het tijdslot die op je ticket staan aangegeven.


De Grote Schijn in Rotterdam vindt plaats aan de oost-zuidzijde van het Kralingse Bos in Rotterdam. De entree bevindt zich nabij de kruising van de Prinses Beatrixlaan en het Stinsenlaantje.


Gemiddeld is de 2 kilometer lange route in ongeveer 60 minuten af te leggen, maar je kunt er ook langer of juist korter over doen.


De route die je aflegt loopt over grotendeels verharde paden en vlonders. Daardoor is De Grote Schijn in Rotterdam ook goed toegankelijk met rolstoel of kinderwagen. Als je met een rolstoel of kinderwagen komt, kan je dezelfde entree aanhouden als de reguliere entree. De entree bevindt zich nabij de kruising van het Stinsenlaantje en het Dressuurlaantje. Voor mensen met een beperkte mobiliteit is er een aparte parkeerplaats ingericht nabij de ingang. Navigeer hiervoor naar Prinses Beatrixlaan 7. Houd er rekening mee dat je hiervoor in het bezit moet zijn van een Europese invalidenkaart om hier te parkeren.


De route die je aflegt loopt over grotendeels verharde paden en vlonders. Daardoor is De Grote Schijn in Rotterdam ook goed toegankelijk met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. Voor mensen met een beperkte mobiliteit is er een aparte parkeerplaats ingericht nabij de ingang. Navigeer hiervoor naar Prinses Beatrixlaan 7. Houd er rekening mee dat je hiervoor in het bezit moet zijn van een Europese invalidenkaart om hier te parkeren.


Genieten van de magie doen we in een schoon bos. Houd daar rekening mee en deponeer afval in prullenbakken of neem je afval mee naar huis.


Zorg voor een warme jas en comfortabele (wandel)schoenen. Neem gerust een kinderwagen of buggy mee voor de kleintjes.


Let op: stepjes, skateboards, fietsen of ander rijdend materieel zijn niet toegestaan op de route, uitgezonderd medische hulpmiddelen. We verzoeken je eten, drinken en zaklampen of andere verlichting thuis te laten. Ook honden of andere huisdieren zijn niet op de route toegestaan.


Om veiligheidsredenen kunnen tassen bij de entree worden doorgezocht. Als je twijfelt of iets mee mag, bekijk dan de huisregels van De Grote Schijn of neem contact op via info@degroteschijn.nl. Over het algemeen geldt: als je twijfelt of iets mee mag, dan mag het waarschijnlijk niet mee.

Mocht er een herfstachtige regenbui vallen dan gaat De Grote Schijn gewoon door. Een regenbui maakt De Grote Schijn wellicht extra bijzonder, vanwege het extra element aan de beleving. Zorg voor een warme (regen)jas, poncho en/of laarzen. Een kleine opvouwbare paraplu is ook toegestaan.


De Grote Schijn bevat lichtflitsen en is mogelijk niet geschikt voor bezoekers met epilepsie.


Na afloop van de wandeling is het mogelijk om de magie na te bespreken op het horecapleintje bij de uitgang. Hier zijn verschillende zoete versnaperingen te koop zoals churros, koeken van Koekela en marshmallows om bij de vuurkorf te roosteren. Bij een echte herfstwandeling hoort natuurlijk een beker warme chocolademelk, mocht je trek hebben in iets anders is er ook fris, water, thee en koffie verkrijgbaar.

Wil je vooraf of na de belevenis toch wat uitgebreider eten? Dan kan dit bij een van de horeca gelegenheden in de buurt.


Voorafgaand aan De Grote Schijn een hapje eten in het Kralingse Bos? Je kunt onder meer terecht bij:Of maak er een actief dagje van met de kinderen:Honden zijn helaas niet toegelaten tot de wandelroute van De Grote Schijn in Rotterdam. Een uitzondering op deze regel betreft hulphonden.


Wij zorgen voor rookgordijnen, soms zo dicht als mist. Verder houden we de route graag rookvrij om de beleving voor iedereen plezierig te houden. Geniet van de natuur met al zijn kracht en heerlijke geuren en geef de andere wandelaars ook die kans. De Grote Schijn is geheel rookvrij en daarmee is het niet toegestaan om te roken op de route en het evenemententerrein.


Foto’s maken met je mobiele telefoon of een (spiegelreflex)camera is zonder flits toegestaan! Wel vragen we je om je statief en andere grote apparatuur thuis te laten. Verder is het niet toegestaan beeld- en/of geluidsopnamen anders dan in de privésfeer te gebruiken. Persverzoeken kunnen per e-mail worden aangevraagd via info@degroteschijn.nl


Er zijn geen kluisjes, garderobe of inbewaringname aanwezig om je spullen op te bergen.


Nee, het is enkel mogelijk om vooraf online tickets te kopen.


Het is enkel mogelijk contactloos te betalen, er kan daarom niet met contant geld worden betaald.


Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn er extra vroege tijdsloten tijdens de schemering. Hou er rekening mee dat de schemering invloed kan hebben op een aantal showelementen die het best te bewonderen zijn in de duisternis.


Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot De Grote Schijn. Zij hebben hiervoor geen ticket nodig en kunnen gewoon met ouders/begeleiders mee naar binnen.


Het is de bedoeling dat alles wat groeit en bloeit niet verstoord wordt. De wandelroute gaat nagenoeg geheel over de bestaande paden en alles wordt in goed overleg gepland met de gebiedsbeheerder en ecologen die de flora en fauna in het gebied nauwlettend monitoren. De tijdsloten doseren telkens het aantal bezoekers op de route.  


In opdracht van De Grote Schijn worden de ecologische effecten van het evenement door een externe organisatie beoordeeld. We zijn dan ook erg blij dat uit hun bevindingen blijkt dat ons team alle mogelijke maatregelen neemt om de impact tot een minimum te beperken en dat de dieren in het bos weinig tot geen tekenen vertonen van beïnvloeding door de activiteiten rondom De Grote Schijn. 


We willen bezoekers vragen hun steentje bij te dragen door de paden niet te verlaten tijdens de wandeltocht en afval in de prullenbakken die voor, langs en na de route verspreid staan te deponeren. Genieten van de magie kunnen we alleen in een schoon park!  


> Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid


De Grote Schijn is een kleinschalige productie waarbij het park overdag vrij toegankelijk blijft. Er worden op een aantal punten langs de route hekken geplaatst en deze zullen dagelijks vlak voor aanvang van het evenement worden dichtgezet. Deze hekken worden elke ochtend rond 6 uur weer geopend zodat je weer gebruik kunt maken van het park zoals je gewend bent!  


Dit jaar zal De Grote Schijn niet plaatsvinden in Arnhem. Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste weet over mogelijke nieuwe edities in Arnhem of andere steden!


Neem voor vragen over (het kopen van) tickets contact op met Ticketmaster. Voor overige vragen kun je contact opnemen met info@degroteschijn.nl


Contact

mail icon Info

info@degroteschijn.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over De Grote Schijn