We kijken terug op een magische eerste editie in 2021! Dank aan alle bezoekers die zich hebben laten betoveren tijdens de wandeltocht door het donker. We hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!

Wat is De Grote Schijn?

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

Park Zypendaal in Arnhem vormt tijdens de herfstvakantie het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Een totaalbeleving met de natuur in de hoofdrol en een nieuwe verrassing achter iedere struik.

Laat je tijdens dit omni-zintuigelijk spektakel meevoeren langs een wandelroute van ruim 2 kilometer vol indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen. Een unieke belevenis voor jong en oud!

Boom

Waar is De Grote Schijn?

De Grote Schijn in Arnhem vindt plaats in Park Zypendaal. De entree bevindt zich nabij de kruising Parkweg met de Zijpendaalseweg.


 


Hoe kom ik bij De Grote Schijn in Arnhem?

Neem de fiets, reis per openbaar vervoer of begin de wandeling dichterbij huis!

 • icon vervoer type Openbaar Vervoer

  Reis naar Arnhem Centraal. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar de entree, volg hierbij de looproute, die middels bebording staat aangegeven.

 • icon vervoer type Fiets

  Er is een gratis onbewaakte fietsenstalling nabij de entree aan de kruising Parkweg met Zijpendaalseweg.

 • icon vervoer type Auto

  Alle bezoekers van De Grote Schijn Arnhem parkeren veilig en voordelig bij Burgers’ Zoo. Je kunt hier parkeren voor €5,- per auto - dit bedrag kan enkel ter plekke en met PIN betaald worden. Vanaf de parkeerplaats bij Burgers’ Zoo loop je in ongeveer een kwartier naar de entree van De Grote Schijn.

  Er is geen directe parkeergelegenheid rondom de entree van De Grote Schijn Arnhem. We vragen iedereen vriendelijk om de parkeerplaats van Burgers’ Zoo aan te houden om overlast voor de omgeving te beperken.

 • icon vervoer type Te voet

  Het park binnenwandelen kan enkel vanaf de kruising Parkweg met de Zijpendaalseweg., De rest van de ingangen zijn in verband met het evenement van 18:00 uur tot 08:00 uur tijdelijk afgesloten. Volg hiervoor de aanwezige bebording met daarop de looproute aangegeven.

Praktische informatie

LOCATIE

De Grote Schijn in Arnhem vindt plaats in Park Zypendaal. De entree bevindt zich nabij de kruising Parkweg met de Zijpendaalseweg. Binnenkort tref je hier meer informatie en de plattegrond aan.


OPENINGSTIJDEN

Van 21 t/m 31 oktober is De Grote Schijn in Arnhem open vanaf 19:00 uur. Op 31 oktober is De Grote Schijn in Arnhem open vanaf 18:00 uur i.v.m. de wintertijd.


Om lange wachtrijen bij de entree te voorkomen, werken we met tijdsloten van een kwartier. Na het kiezen van je dag, vragen we je om een tijdstip te kiezen, gedurende dat kwartier kun je naar binnen. Er is voldoende tijd om de makkelijk toegankelijke route van ca. 2 kilometer op eigen tempo af te leggen, om 23:00 uur gaan alle lichten uit.


Plan je vertrek goed. We vragen iedereen zo veel mogelijk zich aan de aangewezen tijdsloten te houden.


HORECA

Na of vooraf aan het kijken, horen en ruiken wil je natuurlijk ook magie proeven. Bij de uitgang vind je dan ook een klein terras met warme dranken en versnaperingen. Wil je vooraf of na de belevenis toch wat uitgebreider eten, dan kan dit bij een van de horecagelegenheden in de buurt.


CORONA MAATREGELEN

Voor je bezoek aan De Grote Schijn – dat is ingedeeld als een doorstroomevenement – hoef je geen coronatoegangsbewijs te tonen. De algemene basisregels vanuit de Rijksoverheid zijn van toepassing. Geef elkaar de ruimte tijdens de wandeling. Bij gebruik van het terras verzoeken we je plaats te nemen op de aanwezige stoelen.

Tickets

Bestel tickets

Ticketprijzen incl. servicekosten

Volwassenen

€ 17,25

Kinderen t/m 3 jaar *

gratis

Kinderen 4 - 12 jaar

€ 13,75

65+

€ 13,75

Familiekaarten **

€ 55,00


* Kinderen t/m 3 jaar hebben geen ticket nodig en kunnen gewoon met ouders/begeleiders mee naar binnen

** Familiekaart is voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar óf 1 volwassene + 3 kinderen t/m 12 jaar


Prijzen zijn inclusief servicekosten


Kaarten koop je via Ticketmaster.


Kies eerst de locatie en dan de dag dat je De Grote Schijn wil bezoeken.


Om lange wachtrijen bij de entree te voorkomen, werken we met tijdsloten. Bij de aanschaf van je ticket vragen we je een dag en een tijdslot te kiezen. Tijdens dit tijdslot van een kwartier kun je naar binnen. Check goed welke locatie, datum en welk tijdslot op jouw ticket staat. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een andere locatie of een ander moment te bezoeken dan de locatie, de dag en het tijdslot dat op je ticket staat aangegeven.


Plan je vertrek goed. We willen iedereen vragen zich zoveel mogelijk aan de aangewezen tijdsloten te houden en niet te vroeg te komen.


Gelrepas

Het is mogelijk om De Grote Schijn met een Gelrepas te bezoeken. Koop dan je tickets via deze ticketlink. Let op: deze tickets zijn alleen geldig op vertoon van je Gelrepas wanneer je De Grote Schijn bezoekt.

Let op: maximaal 1 ticket per pas.


Problemen met toegangskaarten?

Neem dan even contact op met onze partner Ticketmaster.

FAQ

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad. Park Zypendaal in Arnhem vormt in oktober het decor voor een bijzondere avondwandeling. Alsof het park bevangen is door echte toverkracht wacht achter elke struik een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed. De natuur speelt de hoofdrol in dit bijzondere spektakel met het park als natuurlijk decor. Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens deze ruim 2 kilometer lange wandeltocht door het donker. Door middel van licht, geluid en geuren gaan ogen, oren en neuzen op avontuur. Er zijn geen sprookjeswezens of boze tovenaars die hun magie verspreiden en zo het park tot leven wekken, alles komt voort uit een sterk staaltje techniek. Indrukwekkende en innoverende snufjes zorgen voor de ene mysterieuze verrassing na de andere, een belevenis voor jong en oud. Beleef een lichtshow die zorgt voor verwondering!

Kaarten koop je via Ticketmaster.

Kies eerst de dag dat je De Grote Schijn in Arnhem wil bezoeken. Bij de aanschaf van je ticket vragen we je een dag en een tijdslot te kiezen. Tijdens dit tijdslot van een kwartier kun je naar binnen. Check goed welke locatie, datum en welk tijdslot op jouw ticket staat. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een andere locatie of een ander moment te bezoeken dan de locatie, de dag en het tijdslot dat op je ticket staat aangegeven.

Heb je problemen met of vragen over je tickets? Neem dan contact op met Ticketmaster.

Nee, dit kan niet. Check daarom goed welke locatie, datum en welk tijdslot op jouw ticket staat. Het is namelijk niet mogelijk om De Grote Schijn op een andere locatie of een ander moment te bezoeken dan de locatie, de dag en het tijdslot dat op je ticket staat aangegeven.

De Grote Schijn in Arnhem vindt plaats in Park Zypendaal. De entree bevindt zich nabij de kruising Parkweg met de Zijpendaalseweg. Binnenkort tref je hier meer informatie en de plattegrond aan.

Op zaterdag 25 september zijn de nieuwe coronaregels van de Rijksoverheid ingegaan. Voor je bezoek aan De Grote Schijn – dat is ingedeeld als een doorstroomevenement – hoef je geen coronatoegangsbewijs te tonen. Om wachtrijen te voorkomen en elkaar de ruimte te kunnen geven blijft het reserveren van een tijdslot noodzakelijk.

Op 21 oktober is De Grote Schijn Arnhem geopend vanaf 20:00 uur. Van 22 t/m 30 oktober is De Grote Schijn in Arnhem open vanaf 19:00 uur. Op 31 oktober is De Grote Schijn in Arnhem open vanaf 18:00 uur i.v.m. de wintertijd.

Om lange wachtrijen bij de entree te voorkomen, werken we met tijdsloten van een kwartier. Na het kiezen van je dag, vragen we je om een tijdstip te kiezen, gedurende dat kwartier kun je naar binnen. Er is voldoende tijd om de makkelijk toegankelijke route van ca. 2 kilometer op eigen tempo af te leggen, om 23:00 uur gaan alle lichten uit.

Gemiddeld is de ruim 2 kilometer lange route in ongeveer 60 minuten af te leggen, maar je kunt er ook langer of juist korter over doen.

De route die je aflegt loopt over grotendeels verharde paden en vlonders. Daardoor is De Grote Schijn in Arnhem ook goed toegankelijk met kinderwagen.

Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen dagen en het glooiende karakter van Park Zypendaal is de route in Arnhem niet goed begaanbaar voor bezoekers in een rolstoel of scootmobiel of bezoekers die slecht ter been zijn. We raden bezoekers in een rolstoel of scootmobiel dan ook af om de show in Arnhem te bezoeken. Indien gewenst kunnen voor deze bezoekers de kaarten worden omgezet naar de show in Rotterdam, of als dit niet mogelijk is kan het geld worden teruggevraagd. Neem hiervoor zo spoedig mogelijk contact op met Ticketmaster Nederland via deze link. Bij de vraag ‘kies een categorie’ kun je het beste de optie ‘vraag over de aanschaf van tickets’ selecteren.

We verzoeken je eigen eten, drinken en zaklampen of andere verlichting thuis te laten. Kinderwagens of buggy’s zijn toegestaan. Om veiligheidsredenen kunnen tassen bij de entree worden doorgezocht. We vragen je je te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van het personeel. Raadpleeg onze huisregels voor meer informatie. Als je twijfelt of iets mee mag, bekijk dan de huisregels van De Grote Schijn of neem contact op via info@degroteschijn.nl. Over het algemeen geldt: als je twijfelt of iets mee mag, dan mag het waarschijnlijk niet mee.

Genieten van de magie doen we in een schoon park. Houd daar rekening mee en deponeer afval in de prullenbakken die voor, langs en na de route verspreid staan.

Mocht er een herfstachtige regenbui vallen dan gaat De Grote Schijn gewoon door. Een regenbui maakt De Grote Schijn extra bijzonder, vanwege de beleving die de regendruppels gecombineerd met licht geven aan de wandeling. Zorg voor een warme (regen)jas, poncho en/of regenlaarzen. Een kleine opvouwbare paraplu is ook toegestaan.

Na of vooraf aan het kijken, horen en ruiken wil je natuurlijk ook magie proeven. Bij de uitgang vind je dan ook een klein horecaplein met warme dranken en versnaperingen. Bij gebruik van het terras verzoeken we je plaats te nemen op de aanwezige stoelen.
Wil je vooraf of na de belevenis toch wat uitgebreider eten, dan kan dit bij een van de horeca gelegenheden in de buurt.

Voorafgaand aan De Grote Schijn een hapje eten in de buurt van Park Zypendaal? Brasserie de Boerderij is dagelijks geopend en zit vlakbij de entree Je kunt ook terecht bij: Stadsvilla Sonsbeek Grandcafe Aan de Beek Sonsbeek Paviljoen

Honden worden helaas niet toegelaten tot de wandelroute van De Grote Schijn in Arnhem. Een uitzondering op deze regel betreft hulphonden.

Wij zorgen voor rookgordijnen, soms zo dicht als mist. Verder houden we de route graag rookvrij om de beleving voor iedereen plezierig te houden. Geniet van de natuur met al zijn kracht en heerlijke geuren en geef de andere wandelaars ook die kans. De Grote Schijn is geheel rookvrij en daarmee is het niet toegestaan om te roken op de route en het evenemententerrein.

Foto’s maken met je mobiele telefoon of een (spiegelreflex)camera is zonder flits toegestaan! Wel vragen we je om je statief en andere grote apparatuur thuis te laten. Verder is het niet toegestaan beeld- en/of geluidsopnamen anders dan in de privésfeer te gebruiken. Persverzoeken kunnen per e-mail worden aangevraagd via info@degroteschijn.nl 

Er zijn geen kluisjes, garderobe of inbewaringname aanwezig om je spullen op te bergen.

Nee, het is enkel mogelijk om vooraf online tickets te kopen.

Het is enkel mogelijk contactloos te betalen, er kan daarom niet met contant geld worden betaald.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot De Grote Schijn. Zij hebben hiervoor geen ticket nodig en kunnen gewoon met ouders/begeleiders mee naar binnen.

Neem voor vragen over (het kopen van) tickets contact op met Ticketmaster. Voor overige vragen kun je contact opnemen met info@degroteschijn.nl 

Het is de bedoeling dat alles wat groeit en bloeit niet verstoord wordt. De wandelroute gaat nagenoeg geheel over de bestaande paden en alles wordt in goed overleg gepland met de gebiedsbeheerder en ecologen die de flora en fauna in het gebied nauwlettend monitoren. De tijdsloten doseren telkens het aantal bezoekers op de route.  

In opdracht van De Grote Schijn worden de ecologische effecten van het evenement door een externe organisatie beoordeeld. We zijn dan ook erg blij dat uit hun bevindingen blijkt dat ons team alle mogelijke maatregelen neemt om de impact tot een minimum te beperken en dat de dieren in het bos weinig tot geen tekenen vertonen van beïnvloeding door de activiteiten rondom De Grote Schijn. 

We willen bezoekers vragen hun steentje bij te dragen door de paden niet te verlaten tijdens de wandeltocht en afval in de prullenbakken die voor, langs en na de route verspreid staan te deponeren. Genieten van de magie kunnen we alleen in een schoon park!  

> Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid

De Grote Schijn is een kleinschalige productie waarbij het park overdag vrij toegankelijk blijft.  Er worden op een aantal punten langs de route hekken geplaatst en deze zullen dagelijks vlak voor aanvang van het evenement worden dichtgezet. Na afloop van de wandeltocht worden deze hekken weer geopend zodat je weer gebruik kunt maken van het park zoals je gewend bent!  

Het is helaas niet mogelijk je Burgers’ Zoo P Pas te gebruiken om te parkeren voor De Grote Schijn.

Je kunt bij Burgers’ Zoo parkeren voor €5,- per auto – dit bedrag kan enkel ter plekke en met PIN betaald worden. Vanaf de parkeerplaats bij Burgers’ Zoo loop je in ongeveer een kwartier naar de entree van De Grote Schijn.

Er is geen directe parkeergelegenheid rondom de entree van De Grote Schijn Arnhem. We vragen iedereen vriendelijk om de parkeerplaats van Burgers’ Zoo aan te houden om overlast voor de omgeving te beperken.

Contact

mail icon Info

info@degroteschijn.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over De Grote Schijn